stomen

Spinaziebroodrol met feta en zuidvruchten

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Haal het brooddeeg uit de verpakking. Laat deeg uit de diepvries ontdooien.
Snipper het uitje.
Ontpit de dadels en snijd de vruchten in smalle reepjes.
Snijd de vijgen in kleine blokjes.
Verkruimel de feta.
Splits het ei.

Bereiding:
Leg de spinazie in een magnetronschaal, sprenkel er 1 eetlepel water over, dek de schaal af en zet deze in de magnetron. Schakel de magnetron 3 minuten in op volvermogen, schep de groente halverwege een keer om. Laat de spinazie in een vergiet uitlekken en druk overtollig vocht er uit met behulp van een lepel.

Meng de gesnipperde ui met de olie in de magnetronschaal, zet de schaal onafgedekt in de magnetron en schakel deze 2 minuten in op volvermogen. Schep de uien halverwege een keer om.

Verwarm de oven van de combimagnetron voor op 225°C. Bekleed de bakplaat met een stukje bakpapier.

Hak de spinazie (met behulp van een staafmixer) fijn, maar niet tot puree. Meng de uien, dadels, vijgen en verkruimelde feta door de gehakte spinazie.

Maak van het brooddeeg een vierkante lap, laat de naad overlappen en druk deze goed op elkaar. Bestrijk het deeg met pesto, maar laat rondom een rand van 2 cm vrij. Verdeel het spinaziemengsel over het midden van het deeg.

Bestrijk de vrijgelaten deegrand met eiwit. Sla de zijkanten over de vulling en rol het deeg op, als een grote loempia. Druk de naden goed op elkaar. Leg de rol met de naad naar beneden op de met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk het deeg bovenop met eierdooier en bestrooi het rijkelijk met amandelschaafsel.

Bak de deegrol in 15-20 minuten gaar, goudbruin en krokant.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge