stomen

Spinazie schotel

Receptinformatie

Hoofdgerecht
40-50 min

Boen de aardappelen schoon en kook ze in de schil gaar. Pel en pureer ze. Voeg de boter, melk, peper, zout, eieren en 75 gram van de geraspte kaas toe. Meng alles goed tot een luchtige aardappelpuree. Was de spinazie, laat ze goed uitlekken en druk er zoveel mogelijk vocht uit. Doe de spinazie in een pan, zet deze op een lage warmtebron en laat de groente met aanhangend vocht met het deksel op de pan in een paar minuten slinken. Breng de spinazie op smaak met peper, zout en aromat of knoflookpoeder. Vet een ovenvaste schaal in, leg onderin de helft van de aardappelpuree. Leg de spinazie erop en daarop de rest van de aardappelpuree. Bestrooi het gerecht met de achtergehouden geraspte kaas en besprenkel het geheel licht met olijfolie. Laat de schotel in het midden van en voorverwarmde oven van 200°C in circa 30-40 minuten goudbruin worden.