stomen

Spinazie in sesamdressing bij rosbief in sukiyakimarinade en sakerijst

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 1 liter water aan de kook.

Bereiding:
Strooi de rijst in een kookpan, schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de rijst 10 minuten. Giet dan al het water af. Schep de sake door de rijst, dek de pan af en laat de rijst nog 10 minuten nastomen (met een vlamverdeler onder de pan).

Schep de rosbiefplakjes om met de sukiyakimarinade.

Leg de spinazie in een kookpan. Voeg 1 dl water toe en breng de spinazie op hoog vuur snel aan de kook. Laat de spinazie, onder af en toe omscheppen, in 4 minuten slinken. Laat de spinazie in een vergiet uitlekken en druk overtollig vocht er uit met behulp van een lepel.

Meng de tahin met suiker en sojasaus. Schep het sausje door de spinazie en houd de spinazie warm.

Verhit een hapjespan met anti-aanbakbodem op hoog vuur droog voor. Laat de rosbiefplakjes uitlekken (vang de marinade op). Bak de rosbiefplakjes aan beide kanten 1 minuut. Besprenkel ze met het opgevangen marinadevocht.

Serveer de rosbief met de rijst en de spinazie.