stomen

Sperziebonensoep met tosti van kaas en ei

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 1 liter water aan de kook.
Verwarm de ovengrill voor.
Haal de sperziebonen af en halveer ze.
Snijd de ui doormidden en snijd de helften in flinterdunne partjes.
Stroop de tijmblaadjes en rozemarijnnaaldjes af. Snijd de rozemarijnnaaldjes wat kleiner.

Bereiding:
Verhit de olie in een pan, fruit hierin in 2-3 minuten de uipartjes goudbruin. Voeg de tijm en rozemarijn toe en bak ze even mee. Schenk het kokende water erop, voeg de bouillontabletten toe en breng de soep aan de kook. Voeg de sperziebonen, doperwten en flageolets (met vocht) toe en breng de soep opnieuw aan de kook. Kook de soep zachtjes 10 minuten door, zodat de boontjes net gaar zijn.

Leg op de bakplaat twee sneetjes brood en beleg ze rijkelijk met geraspte kaas. Dek ze af met de twee andere sneetjes brood en bestrooi ook deze rijkelijk met kaas. Breek op elk broodstapeltje, voorzichtig, een ei. Bedruppel het ei met wat olijfolie. Schuif de bakplaat voorzichtig op de tweede richel, 12-15 cm, onder de grill en laat het ei stollen en de kaas smelten en goudbruin kleuren. Leg in elk bord een eitosti en schep de hete soep er om heen. Voeg naar smaak zout en peper toe.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge