stomen

Sperziebonensalade met kruidendressing bij geroosterd lamsvlees en brood

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiden:
Knijp 1 teen knoflook uit, en vermeng de puree met 2 eetlepels olijfolie. Snijd de lamsboutlapjes aan de bovenkant diagonaal een paar keer in. Kwast ze in met de knoflookolie en bestrooi ze met wat peper.

Verwarm de oven voor op 225°C. Ontsteek eventueel de barbecue. Breng in een waterkoker 3 dl water aan de kook.

Haal de sperziebonen af. Knip het blad van 2 takjes munt, 2 takjes peterselie en 4 takjes dille fijn.

Bereiden:
Schep de bonen en tuinbonen in een kookpan, schenk het kokende water er op en breng het opnieuw aan de kook. Kook de bonen samen beetgaar in 8 minuten. Voeg na 5 minuten de doperwtjes toe. Stort ze in een zeef en spoel ze snel wat kouder. Klop (met de staafmixer) een dressing van 1 dl olijfolie, de tweede teen knoflook uit de pers, het citroensap en de kruiden en breng deze op smaak met wat zout en peper. Schep de gemengde bonen om met de dressing.

Leg het brood in de voorverwarmde oven en bak het volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verwarm een grillpan droog voor of gebruik de barbecue. Rooster de lamsboutlapjes aan beide kanten 3 minuten, ze mogen roze blijven van binnen.

Serveer de bonensalade met het knapperige brood en het geroosterde vlees.