stomen

Sperziebonensalade met gerookte makreel en pistolettoast

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiden:
Breng in een waterkoker 3 dl water aan de kook. Haal de bonen af, maar laat het puntje zitten. Halveer de rode ui, snijd de helften in dunne halve ringen en duw de laagjes los. Snijd de tomaten in zessen. Laat de bonen uitlekken. Verwarm de oven voor op 225°C.

Bereiden:
Leg de bonen in een kookpan, schenk het kokende water er op en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de bonen beetgaar in 6-8 minuten, stort ze in een zeef en spoel ze koud.

Snijd de pistoletjes overlangs in vieren, besprenkel ze met olijfolie en bak ze goudbruin en knapperig in 10-12 minuten.

Verdeel de gemengde sla over twee borden, schik de bonen, reuzenbonen, uiringen en tomaten er op. Besprenkel de salade met de vinaigrette. Verdeel de makreel er over.

Geef de toastpuntjes apart erbij.