Sperziebonensalade met gerookte makreel en pistolettoast
Receptinformatie
Voorbereiden:
Breng in een waterkoker 3 dl water aan de kook. Haal de bonen af, maar laat het puntje zitten. Halveer de rode ui, snijd de helften in dunne halve ringen en duw de laagjes los. Snijd de tomaten in zessen. Laat de bonen uitlekken. Verwarm de oven voor op 225°C.
Bereiden:
Leg de bonen in een kookpan, schenk het kokende water er op en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de bonen beetgaar in 6-8 minuten, stort ze in een zeef en spoel ze koud.
Snijd de pistoletjes overlangs in vieren, besprenkel ze met olijfolie en bak ze goudbruin en knapperig in 10-12 minuten.
Verdeel de gemengde sla over twee borden, schik de bonen, reuzenbonen, uiringen en tomaten er op. Besprenkel de salade met de vinaigrette. Verdeel de makreel er over.
Geef de toastpuntjes apart erbij.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.