stomen

Sperziebonen met appel en aardappeltjes

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 1/2 liter water aan de kook.
Halveer de sjalotjes, snijd de helften in smalle partjes en duw de laagjes los.
Pluk de blaadjes van de tijmtakjes.
Halveer eventueel de aardappeltjes.
Halveer de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de helften in vieren.

Bereiding:
Leg de boontjes in een kookpan, schenk het kokende water erop, breng het water opnieuw aan de kook en kook de boontjes in 6 minuten beetgaar. Stort ze in een vergiet.

Verhit intussen een kleine wok droog voor. Bak hierin de rookspekreepjes uit. Schep de aardappeltjes, de sjalotjes en pijnboompitjes erin en roerbak in 10 minuten de aardappeltjes goudbruin en gaar. Schep de appelstukken, boontjes en tijm bij de aardappels in de wok en roerbak nog een paar minuten, zodat de appelstukjes zacht worden. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.