stomen

Sperziebonen, gebakken aardappeltjes en tofu met pindasaus

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:

Breng in een waterkoker 3 dl water aan de kook.

Bereiding:

Verhit in een wok de olie. Schep de aardappelblokjes erin en bak ze in 15 minuten goudbruin, krokant en gaar. Schep na 10 minuten de blokjes quorn erbij.

Leg de sperziebonen in een kookpan, schenk het kokende water er op, breng het water opnieuw aan de kook en kook de sperziebonen beetgaar in 8-10 minuten. Laat ze in een vergiet uitlekken en spoel ze af met koud water. Ze mogen lauw blijven.

Zet de eieren op met koud water, breng het water aan de kook en kook de eieren 7 minuten. Laat ze schrikken onder koud water. Pel ze en snijd ze in vieren.

Verwarm de pindasaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verdeel de aardappeltjes met tofu over twee borden, strooi de sperziebonen en taugé erover. Leg de eipartjes langs de rand. Strooi er wat kroepoek over en schep op elk bord een sauslepel vol pindasaus. Serveer het zo. Geef de rest van de kroepoek ‘emping’ en pindasaus apart erbij. Voeg naar smaak zout toe.