stomen

Spekpannenkoekentaart met zalm en bietjessalade

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Snijd de uien in halve ringen.
Knip het dillegroen fijn.

Bereiding:
Maak volgens de aanwijzingen op de verpakking een glad en klontervrij beslag van de pannenkoekenmix (met water of melk en eventueel een ei). Bak hiervan vier pannenkoeken: verhit een stukje boter in een vlakke koekenpan van 18-20 cm doorsnee. Verdeel hierin een kwart van de uien, leg er 2 plakjes ontbijtspek in en bak dit 2 minuten. Schenk er een deel van het beslag over, verdeel het beslag gelijkmatig en bak de pannenkoek bovenop droog. Keer de pannenkoek en bak de onderkant snel goudbruin. Houd de pannenkoeken warm tussen een bord en een deksel op een warmhoudplaatje. Roer de roomkaas los, schep de zalmsnippers erdoor en breng dit op smaak met wat peper. Schep de bietjes om met veldsla en dillegroen. Bestrijk twee pannenkoeken met het roomkaas-zalmmengsel. Leg op elk een tweede pannenkoek en verdeel de bietensalade hier over. Halveer de dubbele pannenkoeken, leg beide helften op elkaar en serveer ze zo.