stomen

Spaghetti met Siciliaanse venkelsaus

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Breng de bouillon met de saffraan en rozijnen aan de kook. Laat de rozijnen ca. 5 minuten wellen. Maak de venkelknollen schoon en snijd ze in blokjes. Bewaar het groen. Snipper het sjalotje. Boen de sinaasappel schoon en rasp er 1 eetl. oranje schil dun af. Pers de sinaasappel uit. Verhit de olie in een hapjespan en bak de sjalot en venkelblokjes ca. 2 minuten. Pers de knoflook erboven uit. Voeg het chilipoeder, het sinaasappelsap, de geraspte sinaasappelschil en de saffraanbouillon met rozijnen toe en laat het geheel ca. 8 minuten sudderen. Roer de room erdoor en laat alles nog ca. 2 – 3 minuten sudderen tot de saus gebonden is. Voeg zout en peper naar smaak toe. Giet de spaghetti af. Schep de spaghetti in vier diepe borden. Verdeel de venkelsaus erover. Strooi de kaas, pijnboompitten en het venkelgroen erover.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!