stomen

Spaghetti met paprikapesto en garnalen

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Schil de paprika’s met een dunschiller. Halveer ze, verwijder steel en zaadlijsten.
Maak het uitje schoon.
Pluk 12 basilicumblaadjes af. Leg de helft op elkaar en snijd ze in reepjes.

Bereiding:
Zet de spaghetti in een kookpan. Schenk het kokende water er op en breng het water opnieuw aan de kook. Laat de spaghetti in het kookwater glijden. Kook de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de spaghetti in een zeef kort uitlekken. Schep de spaghetti terug in de pan om met de olie.

Hak de paprika’s met het uitje, de rest van het basilicum (blad en stelen), de met de staafmixer tot een korrelige massa. Schep de massa in een steelpan met dikke bodem, roer de roomkaas en de melk erbij en verwarm het mengsel al roerend tot tegen de kook aan. Breng de saus pittig op smaak met tabasco, zout en peper. Roer de garnalen erbij. Verwarm de saus goed door, zodat de garnalen warm worden.

Verdeel de spaghetti over twee diepe borden. Schep de paprikagarnalensaus er op. Strooi de basilicumreepjes er over.