stomen

Spaghetti met paddenstoelen, doperwten en baconroomsaus

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Verse doperwten koopt u in de peul. Reken voor een groentebijgerecht op 500 gram doperwtenpeulen per persoon. Dop de peulen vlak voor het koken: duw de bolle kant in, druk de middennaad open en duw met de duim de ‘zaden’ (want dat zijn het eigenlijk) uit de peul. Na het doppen levert dat 150-200 gram versgedopte (rauwe) doperwten op. Kook de doperwten in ruim kokend water gaar in 5-8 minuten afhankelijk van de grootte.

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 2 liter water aan de kook.
Snipper de sjalotjes.
Stroop de tijmblaadjes af.

Bereiding:
Zet de spaghetti in een kookpan, schenk het kokende water er op en breng het water opnieuw aan de kook. Laat de spaghetti daarbij in het water draaien. Kook de spaghetti, onder af en toe roeren, gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste 6 minuten de doperwten toe en kook ze mee gaar.

Smelt in een kleine wok 2 eetlepels boter en fruit hierin de sjalotjes in 2-3 minuten glazig. Schep de baconreepjes erbij en bak ze 1 minuut. Voeg de paddestoelen en tijm toe en roerbak het mengsel 5 minuten, voeg eventueel wat extra boter toe.

Klop de eieren los met de room.

Stort de spaghetti met de doperwten in een vergiet. Laat ze samen kort uitlekken en schep ze bij de paddestoelen in de wok. Voeg het eiroommengsel toe en schep alles om, zodat het gerecht door en door warm wordt, maar de eieren niet echt stollen. Breng het gerecht op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Serveer de spaghetti met de geraspte kaas.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge