stomen

Spaghetti met mosselen en tomaten

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 1 liter water aan de kook. Was de mosselen en zoek ze uit. Kruis de tomaten bovenop in. Snijd de knoflooktenen in plakjes.
Halveer het pepertje, verwijder steelaanzet en zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in reepjes. Snijd het groen van de peterselie fijn.

Bereiding:
Leg de mosselen in een kookpan, breng ze aan de kook en kook de mosselen in 12 minuten gaar, schep ze halverwege om. Giet het mosselkookwater af.
Leg de tomaten in een kookpan, schenk het kokende water erop en breng het water opnieuw aan de kook, zodat de tomaatschillen open barsten. Neem de tomaten met een schuimspaan uit de pan.
Zet de spaghetti in het kookwater, breng het water opnieuw aan de kook, laat de spaghetti in het water glijden. Voeg eventueel 1 theelepel zout toe en kook de spaghetti beetgaar in 8 minuten.

Pel de tomaten en snijd ze in blokjes, verwijder zoveel mogelijk vocht en zaden.
Schep de tomaten, knoflook, peper en de helft van de peterselie op de mosselen, voeg 2 eetlepels olie toe en warm mosselen en groenten goed door.
Stort de spaghetti in een zeef. Schep de spaghetti door de mosselen. Strooi de rest van de peterselie er over. Voeg aan tafel naar smaak zout en peper toe.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!