stomen

Spaghetti met gegrilde kip en tomaatjes en raapstelen

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.

Halveer de kerstomaatjes.

Hak de knoflooktenen zeer fijn.

Boen de citroen schoon. Rasp op de fijne rasp 2 eetlepels schil af.

Was de raapstelen, snijd de worteltjes van de stelen.

Snijd het peterseliegroen fijn.

Pluk het vlees van de gare gegrilde kip.

Bereiding:Zet de spaghetti in een kookpan. Schenk het kokende water

in de pan en breng het water opnieuw aan de kook. Laat de spaghetti in het water glijden. Voeg desgewenst 1 theelepel zout toe en kook de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit intussen een grillpan droog voor. Leg de kerstomaatjes met het snijvlak naar beneden in de pan en rooster ze op hoog vuur een paar minuten. Keer ze en schep ze naar een kant van de pan en strooi de helft van de knoflook er over. Schep het kipvlees naast de tomaatjes in de grillpan en rooster het, onder af en toe omscheppen, mooi bruin.

Stort de spaghetti in een vergiet en laat de pasta kort uitlekken. Schep het terug in de pan en schep de rest van de knoflook, citroenrasp en olie erdoor. Verdeel de pasta over twee borden, vorm er een nestje van. Meng tomaten, peterselie, raapstelen en kip en verdeel dit over de borden met spaghetti.

Voeg aan tafel naar smaak zout en peper toe.