Spaghetti met doperwten en romige gehaktsaus
Receptinformatie
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Snipper het uitje.
Zet de spaghetti in een kookpan, schenk er 1 liter kokend water bij, breng het water opnieuw aan de kook en laat de spaghetti in de pan glijden. Kook de spaghetti in 11 minuten beetgaar. Voeg de doperwten toe en kook spaghetti en doperwten beetgaar in 10-11 minuten.
Bak de baconreepjes in een kleine braadpan op hoog vuur uit, voeg 1 eetlepel olie toe. Schep het gehakt erbij en roerbak het gehakt rul en bruin in 5 minuten. Voeg de uisnippers toe en bak het, al omscheppend, nog 2 minuten. Roer de tomatensaus en de roomkaas erdoor en laat de saus nog 5 minuten, afgedekt en onder af en toe roeren, zachtjes pruttelen.
Stort de spaghetti met doperwten in een zeef, laat het kort uitlekken en schep het in de pan om met 1 el olijfolie.
Verdeel de spaghetti met doperwten over 2 diepe borden, schep de saus in het midden.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.