stomen

Spaghetti met doperwten en romige gehaktsaus

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.

Snipper het uitje.

Zet de spaghetti in een kookpan, schenk er 1 liter kokend water bij, breng het water opnieuw aan de kook en laat de spaghetti in de pan glijden. Kook de spaghetti in 11 minuten beetgaar. Voeg de doperwten toe en kook spaghetti en doperwten beetgaar in 10-11 minuten.

Bak de baconreepjes in een kleine braadpan op hoog vuur uit, voeg 1 eetlepel olie toe. Schep het gehakt erbij en roerbak het gehakt rul en bruin in 5 minuten. Voeg de uisnippers toe en bak het, al omscheppend, nog 2 minuten. Roer de tomatensaus en de roomkaas erdoor en laat de saus nog 5 minuten, afgedekt en onder af en toe roeren, zachtjes pruttelen.

Stort de spaghetti met doperwten in een zeef, laat het kort uitlekken en schep het in de pan om met 1 el olijfolie.

Verdeel de spaghetti met doperwten over 2 diepe borden, schep de saus in het midden.