stomen

Spaghetti met cherrytomaten en rucola

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook. Halveer de cherrytomaatjes. Halveer de sjalotjes, snijd de helften in dunne partjes en duw ze los. Halveer de olijven. Snijd de chorizoworst in plakjes van 3 mm dikte en snijd de plakjes in reepjes.

Zet de spaghetti in een kookpan, schenk het kokende water erbij, roer om zodat de spaghetti in het water zakt. Breng het water opnieuw aan de kook, voeg 1 theelepel zout toe en kook de spaghetti beetgaar in 9 minuten. Verhit een kleine wok droog voor. Schenk de olie langs de rand erin. Roerbak hierin de chorizoreepjes en pijnboompitjes 2 minuten, zodat de pijnboompitjes goudbruin kleuren. Zet de warmtebron lager. Voeg de cherrytomaten en olijven toe en roerbak 3 minuten. Stort de spaghetti in een zeef en laat het kort uitlekken. Meng de spaghetti door het roerbakmengsel en schep de rucola erdoor. Neem de wok direct van het vuur. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.