stomen

Spaghetti met broccoli en ansjovisjes

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.

Snijd de broccoliroosjes nog kleiner.

Snipper het sjalotje.

Hak de knoflooktenen fijn.

Spoel de ansjovisfiletjes af.

 

Bereiding:Verhit 2 eetlepels olie in een kleine braadpan. Fruit de sjalotsnippers 3 minuten. Schep de knoflook erbij en bak nog 1 minuut. Voeg de tomatensaus en eventueel een beetje water toe en breng de saus aan de kook. Roer de broccoliroosjes, ansjovisfiletjes en kappertjes erbij, dek de pan af en breng de saus aan de kook. Laat de saus 10-15 minuten zachtjes pruttelen, tot de broccoliroosjes nét gaar zijn.

 

Zet de spaghetti in een kookpan. Schenk het kokende water erbij en breng het water opnieuw aan de kook. Draai de spaghetti al roerend in het kokende water, voeg eventueel 1 theelepel olie toe. Kook de spaghetti net gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

 

Giet de spaghetti af en verdeel de spaghetti over twee diepe borden. Verdeel de saus over beide borden. Strooi de pijnboompitjes en peterselie er over.