stomen

Spaghetti 'alla carbonara' met groene asperges

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:

Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Snijd een stukje van de stelen van de asperges. Snijd de asperges in schuine stukjes van 3 cm.
Rasp 50 gram kaas fijn.

Bereiding:

Zet de spaghetti in een kookpan, schenk het kokende water erbij en breng het water opnieuw aan de kook en laat de spaghetti in het water glijden. Voeg de aspergestukjes toe en eventueel 1 theelepel zout toe en kook spaghetti en asperges beetgaar in 8 minuten.

Verwarm een braadpan droog voor, schep de spekreepjes erin, voeg de olie toe en bak de speekreepjes op halfhoog vuur uit. Knijp op het laatst de knoflook boven de pan uit.

Klop de eieren los met de room, de geraspte kaas en 1 dl pastakookwater.

Stort spaghetti en asperges in een zeef, schep het bij de spekjes in de pan en roer het eiermengsel erdoor. Warm het gerecht goed door, zonder dat het ei gaat stollen.

Breng het gerecht op smaak met zout en peper. Geef de rest van de kaas apart erbij.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge