stomen

Spaanse Tortilla

Receptinformatie

Lunchgerecht
20-30 min

Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 cm. Pel de ui en snijd deze in dunne ringen.

Verhit de olie in de koekenpan en laat hierin de aardappel, paprika en ui ca. 10 minuten op zacht vuur garen, maar niet bruin worden. Bestrooi de groente tussendoor met zeezout. Laat de groente in een vergiet uitlekken.

Klop de eieren schuimig, voeg zout naar smaak toe en schep de groente door het eimengsel.

Verhit 3 eetlepels nieuwe olie in de koekenpan en bak hierin het aardappel-eimengsel op zacht vuur aan één zijde bruin. Draai de omelet om en bak de andere zijde op zacht vuur bruin en gaar. Snijd de tortilla in punten en garneer deze met zeezout. Lekker met salade en brood.