stomen

Spaanse rijst met konijn en snijbonen

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Vraag bij de poelier om konijnfilet van de achterbouten. Snijd de konijnfilets in reepjes.
Snipper de ui.
Snijd de paprika in vieren. Verwijder steel en zaadlijsten. Snijd de kwarten in smalle reepjes.
Breng in een waterkoker 4 dl water aan de kook.

Bereiding:
Los in het kokende water het bouillontablet en het saffraanpoeder of geelpoeder op.

Verhit in een kleine hapjespan of braadpan de helft van de olie. Roerbak hierin de konijnreepjes goudbruin en bijna gaar in 5 minuten. Neem ze uit de pan.

Schenk de rest van de olie in de pan. Fruit hierin de uisnippers glazig. Voeg de rijst toe en roerbak de rijst eveneens glazig. Schep op het laatst de paprikasnippers erdoor.

Roer 1 dl bouillon bij de rijst en laat het vocht door de rijst opnemen. Schep de rijst steeds om. Leg de rozemarijntak in de rijst. Voeg de rest van de bouillon in delen toe en laat de rijst steeds het vocht op nemen.

Voeg direct na de laatste scheut bouillon de reepjes konijn, de tomaatstukjes met vocht en de voorgesneden snijbonen toe. Laat de rijst onder af en toe omscheppen in 10 minuten helemaal gaar worden.

Breng de Spaanse rijst (of paella) op smaak met zout, peper en paprikapoeder.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge