stomen

Spaanse omelet met ui, paprika en minimaïs

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Snijd de rode ui in ringen.
Halveer de maïskolfjes over de lengte.

Verwijder uit de halve peper steel en zaadslijsten. Snijd het vruchtvlees in smalle reepjes.

Halveer de puntpaprika, verwijder steel en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in 3 mm brede reepjes.

Snijd het peterselie of koriander groen fijn.

Dep de aardappelplakjes droog met keukenpapier.

Bereiding:
Verhit in een diepe, vlakke, koekenpan de olie. Schep de aardappelplakjes en uienringen er in en roerbak 10 minuten, tot de aardappels bijna gaar zijn. Schep de peper, paprika en maïskolfjes erbij en roerbak 5 minuten. Knijp op het laatst de knoflook boven de pan uit.

Klop in een kom de eieren los met de room en het verkruimelde stukje bouillontablet.

Schep het aardappelmengsel met het koriandergroen bij de eieren. Schep het mengsel terug in de koekenpan. Zet de pan op laag vuur, leg er een deksel op en laat de omelet in 10-15 minuten gaar worden: de omelet is droog aan de bovenkant. Maak de omelet tussentijds los van de bodem. Keer de omelet met behulp van het deksel en bak op halfhoog vuur de onderkant mooi goudbruin.