Spaanse koud gemarineerde prei
Receptinformatie
Maak de prei schoon en snijd het witte gedeelte in stukken van circa 7 cm lengte. Was de stengels grondig onder stromend water. Breng ruim water aan de kook en kook de preien in lichtgezouten water tot ze net even zacht zijn. Neem de preien met een schuimspaan uit het water en laat ze een paar minuten iets afkoelen. Maak tussentijds de marinade. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine of blender en laat de machine 1 minuut draaien. Of klop met een garde de olie, azijn, zout, peper, knoflook en fijn-geknipte peterselie tot een homogene massa. Leg de nog warme preien in de marinade en dek de schaal af met vershoudfolie en een goed passend plankje of deksel zodat de marinade goed in de prei kan trekken. Laat de prei helemaal afkoelen. Neem de preien uit de marinade en leg ze op een schaal. Garneer de preien met gehalveerde, ontpitte zwarte olijven. Serveer de gemarineerde prei als voorgerecht of als onderdeel van een salade.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.