stomen

Spaanse koud gemarineerde prei

Receptinformatie

Bijgerecht
10-20 min

Maak de prei schoon en snijd het witte gedeelte in stukken van circa 7 cm lengte. Was de stengels grondig onder stromend water. Breng ruim water aan de kook en kook de preien in lichtgezouten water tot ze net even zacht zijn. Neem de preien met een schuimspaan uit het water en laat ze een paar minuten iets afkoelen. Maak tussentijds de marinade. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine of blender en laat de machine 1 minuut draaien. Of klop met een garde de olie, azijn, zout, peper, knoflook en fijn-geknipte peterselie tot een homogene massa. Leg de nog warme preien in de marinade en dek de schaal af met vershoudfolie en een goed passend plankje of deksel zodat de marinade goed in de prei kan trekken. Laat de prei helemaal afkoelen. Neem de preien uit de marinade en leg ze op een schaal. Garneer de preien met gehalveerde, ontpitte zwarte olijven. Serveer de gemarineerde prei als voorgerecht of als onderdeel van een salade.