stomen

Soep van trostomaten met garnalen

Receptinformatie

Soep
Lunchgerecht
30-40 min

Maak de tomaten schoon en snijdt ze in vieren. Pel de sjalotten of de ui en de knoflook en snijd ze klein. Snijdt de schoongemaakte bleekselderij in smalle boogjes. Verhit de olie en fruit hierin de sjalot of ui, knoflook en bleekselderij 3-4 minuten. Voeg de tomaten, verkruimelde bouillontabletten, kruiden en 5 deciliter water toe. Breng de soep aan de kook en laat hem circa 20 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer of wrijf hem door een roerzeef. Breng op smaak met zout en peper. Voeg 100 gram van de garnalen toe en kook deze 1-2 minuten mee. Serveer de soep in voorverwarmde borden. Leg in elk bord een eetlepel lobbig geklopte crème fraîche en garneer de soep met de rest van de garnalen en de basilicum.