stomen

Snijbonensalade met gemarineerde biefstuk en gepofte aardappels

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 3 dl water aan de kook.
Haal de snijbonen af en snijd ze in ‘Chinese ruiten’, schuine stukjes van 1-2 cm breedte.
Snijd het lente-uitje in smalle ringetjes.
Halveer de kerstomaten.
Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes.
Pluk de basilicumblaadjes af, leg ze op elkaar en snijd ze in reepjes.
Pers de knoflookteen uit.

Bereiding:
Schep de snijbonen in een kookpan, schenk het kokende water er op en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de snijbonen in 12-15 minuten nét gaar. Stort ze in een vergiet en spoel ze koud onder stromend koud water.

Verhit intussen een grillpan of roosterpan droog voor. Meng de knoflookpuree met balsamicodressing. Kwast de biefstuk aan beide kanten dun in met wat dressing. Rooster de biefstuk aan beide kanten 2 minuten, zodat het vlees mooi bruin kleurt. Leg het, verpakt in aluminiumfolie, 10 minuten weg om door te garen.

Bereid de pofaardappelen in de magnetron volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd de biefstuk in dunne plakjes.

Meng in een slakom snijbonen, lente-ui, tomaten en gedroogde tomaten, basilicum, pijnboompitten en de rest van de knoflookdressing.

Leg op elk bord een gepofte aardappel. Verdeel de salade over de borden. Verdeel de plakjes biefstuk over de salade. Maal er naar smaak wat zout en peper over.