stomen

Snijbonencurry met kip tandoori en naan

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Was de kipkluifjes en dep ze droog. Meng de kruidenpasta ‘Indiase tandoori’ met de yoghurt en schep de kipkluifjes hierin om. Zet ze minstens 1 uur, liefst langer, koel weg.


Verwarm de oven voor op 225-250°C.


Halveer de uitjes, snijd de helften in smalle partjes, duw de laagjes los.


Halveer de paprika, verwijder steel en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in vierkantjes van ± 11/2 cm.


Haal de snijbonen of pronkbonen af en snijd ze in ‘Chinese ruiten’ (schuine stukjes van 11/2-2 cm breedte).


Pluk de korianderblaadjes af en snijd ze wat kleiner.


Bereiding:
Leg de gemarineerde kipkluifjes in een ovenschaal. Zet de ovenschaal op het rooster middenin de over. Rooster de kipkluifjes in 25 minuten goudbruin en gaar. Keer ze halverwege, gebruik daarvoor een vleestang. Leg de laatste paar minuten de naan ook in de oven.


Verhit in een kleine wok de bakboter. Fruit hierin de ui en aardappelblokjes goudbruin. Schep de paprika erbij en roerbak 1 minuut. Voeg de roerbakmix en drinkyoghurt toe en breng de kerriesaus aan de kook. Schep de snijbonen erbij en dek de pan af. Stoof de snijbonen en aardappels in de kerriesaus gaar in 15 minuten. Bestrooi de curry met koriandergroen.


Serveer de snijbonencurry met de kip tandoori en de naan.