stomen

Snijbonen met kruidenboter en mosterdboter bij biefstuk en krieltjes

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Haal de snijbonen af. Snijd de snijbonen in ‘Chinese ruiten’, schuine stukjes van 2 cm breedte.
Knip de bieslook fijn.
Snijd het groen van de peterselie (en dragon) fijn.
Pers de knoflookteen uit.
Laat de roomboter zacht worden.
Breng in een waterkoker 3 dl water aan de kook.

Bereiding:
Verdeel de boter over twee bakjes. Meng door één helft de kruiden en knoflook en breng de boter op smaak met wat peper. Meng door de andere helft de mosterd. Vorm van beide botermengsels een rol. Verpak de boterrollen in huishoudfolie en leg ze in de koelkast.

Zet de geschrapte krieltjes op met 2-3 dl water, breng het water op hoog vuur aan de kook. Kook de krieltjes op lager vuur gaar in 20-25 minuten.

Schep de snijbonen in een kookpan, schenk het kokende water er op en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de snijbonen gaar in 12-15 minuten, naar smaak. Laat ze in een vergiet uitlekken.

Verhit een roosterpan of grillpan op hoog vuur droog voor. Dep de puntjes haasbiefstuk droog. Bestrooi ze met wat peper. Leg ze in de roosterpan en rooster de biefstukjes aan beide kanten 11/2-2 minuten.

Snijd de boterrolletjes in plakjes.

Schik op twee borden de biefstukpuntjes, krieltjes en snijbonen. Leg op elk bord een plakje kruidenboter en een plakje mosterdboter.