stomen

Snelle ovenschotel van aardappel, gehakt en aubergine

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Snijd de aubergine in blokjes. Droog ze evnetueel zoals hierboven wordt omschreven.
Snipper de ui en teen knoflook.
Stroop de tijmblaadjes en rozemarijnnaaldjes af en hak ze fijn.

Bereiding:
Meng het gehakt met de ui en knoflook in een magnetronschaal en schakel 4 minuten in op volvermogen, schep het mengsel 2 keer tussentijds om. Schep de tomatenpuree, aubergineblokjes, shoarmakruiden en tijm en rozemarijn erdoor en schakel 2 minuten in op volvermogen.

Klop in een magnetronbestendige mengkom het sauspoeder volgens de aanwijzingen op de verpakking glad met melk of water. Zet de kom in de magnetron en schakel 3 minuten in op volvermogen, klop de saus tussentijds 2 keer glad. Breng de saus op smaak met wat nootmuskaat en roer de kaas erdoor.

Verwarm de ovenfunctie van de magnetron voor op 225°C.

Schep het gehaktmengsel in een magnetronbestendige ovenschaal en strijk het glad. Leg de aardappelplakjes dakpansgewijs bovenop het gehaktmengsel. Schenk de saus er over.

Zet de schaal in de voorverwarmde combimagnetron. Houd de oventemperatuur aan. Schakel de magnetron in op 500 Watt. Laat het gerecht in 12 minuten gaar worden en goudbruin kleuren.