stomen

Snelle lasagne met spinazie en roomkaas

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 2 liter water aan de kook. Verwarm de oven voor op 225°C. Vet twee ovenschaaltjes in.

Bereiding:
Schenk het kokende water in een ruime kookpan, voeg 1 theelepel zout toe en breng het water opnieuw aan de kook. Kook hierin, per 2 tegelijk, de lasagnevellen. Neem ze met een schuimspaan uit het kokende water en spreid ze uit op een schone droogdoek.
Verhit in een wok of hapjespan 2 eetlepels olie en roerbak de spinazie hierin in 3 minuten beetgaar. Knijp de knoflook er boven uit en roer de roomkaas erbij.
Leg in elke ovenschaal een lasagnevel, schep er wat spinazie op en verdeel het gelijkmatig. Ga zo verder met de rest van de lasagnevellen en eindig bij elk schaaltje met spinazie. Verdeel de pijnboompitten en geraspte kaas over de schaaltjes.
Schuif de schaaltjes in de oven en bak de lasagne 10 minuten.