stomen

Snelle lasagne met gestoofd tajerblad en geitenkaassaus

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
20-30 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 2 liter water aan de kook.
Verwarm de ovengrill (of grillfunctie van de combimagnetron) voor.
Snipper de ui.
Hak de paddestoelen fijn.
Hak de knoflook fijn.

Leg de tajerbladeren op elkaar. Verwijder de stelen. Snijd de bladeren in brede repen en snijd de repen in stukjes. Verwijder een stukje van de stelen. Ris de zijkant van de stelen af. Snijd de stelen in stukjes.

Bereiding:
Verhit de olie in een wok of hapjespan en fruit hierin de ui goudbruin. Schep de paddestoelen en stukjes tajerbladstelen erbij en bak ze samen 5 minuten, tot de paddestoelen vocht loslaten. Laat het vocht verdampen. Schep het tajerblad erbij en stoof het nog een paar minuten.

Bereid de bechamelsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking (met melk of water). Roer er 100 gram kaas bij.

Schenk het kokende water in een kookpan. Gebruik een lasagnestapelaar of kook de lasagnevellen pet 2 of 3 stuks in 5 minuten beetgaar.

Gebruik twee hittebestendige borden. Verdeel de tomatensaus over de borden. Leg in elk bord een lasagnevel. Verdeel er wat van het gestoofde tajerblad over en schep er wat kaassaus over. Dek het af met een tweede lasagnevel. Ga zo door, tot het laatste vel. Lepel de rest van de saus tot slot er over en strooi de rest van de kaas erover. Laat de kaassaus onder de grill smelten en goudbruin kleuren.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge