stomen

Snelle goulash van rundergehakt, aardappels en doperwten

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Verse doperwten koopt u in de peul. Reken voor een groentebijgerecht op 500 gram doperwtenpeulen per persoon. Dop de peulen vlak voor het koken: duw de bolle kant in, druk de middennaad open en duw met de duim de ‘zaden’ (want dat zijn het eigenlijk) uit de peul. Na het doppen levert dat 150-200 gram versgedopte (rauwe) doperwten op. Kook de doperwten in ruim kokend water gaar in 5-8 minuten afhankelijk van de grootte.

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 1/2 liter water aan de kook.
Snipper de ui.
Halveer de paprika’s, verwijder steelaanzet en zaadlijsten. Snipper het vruchtvlees.
Snijd de augurken in plakjes.

Bereiding:
Strooi de doperwten in een kookpan, schenk het kokende water er op en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de doperwten 8 minuten. Stort ze in een vergiet en laat ze uitlekken.

Verhit intussen een wok droog voor. Schep het rundergehakt in de wok en roerbak het gehakt op hoog vuur rul en bruin. Voeg de uisnippers toe, knijp de knoflookteen boven de wok uit en roerbak 2 minuten. Schep de paprikasnippers er bij en roerbak weer 2 minuten. Voeg de tomatensaus, 1 dl kookwater van de doperwten, de aardappelblokjes en de augurkstukjes toe en breng het gerecht aan de kook. Leg een deksel op de wok en stoof de goulash 12-15 minuten, tot de aardappelblokjes gaar zijn. Voeg op het laatst de gekookte doperwten en crème fraîche toe en warm het gerecht goed door.

Breng de goulash op smaak met zout en peper.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge