stomen

Snelle geitenkaassoufflétjes met aardappel-broccolihussel

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C. Vet twee kleine soufflévormpjes in.

Maak de zilveruitjes schoon (of gebruik sjalotjes).

Snijd de broccoliroosjes nog kleiner.

Boen de krieltjes schoon.

Pluk de tijmblaadjes af en hak ze wat kleiner.

Bereiding:

Splits de eieren. Klop de eiwitten tot stijve pieken die nog een beetje omvallen. Meng de dooiers met de geitenkaas en klop het mengsel 10 minuten. Roer de tijm erdoor en wat zout en peper naar smaak. Roer de helft van de eiwitten erdoor. Spatel de rest van de eiwitten er snel door, tot geen eiwit meer zichtbaar is. Verdeel het soufflémengsel over de twee souffléschaaltjes. Zet ze op het rooster middenin de voorverwarmde oven. Temper de oven tot 175°C en laat de soufflétjes in 15-20 minuten rijzen en goudbruin kleuren. Open de oven tussentijds niet, dan zakken de soufflétjes in.

Verhit intussen een wok droog voor. Laat de boter in de wok bruisen. Schep de zilveruitjes en krieltjes er in en roerbak 5 minuten. Schep dan de broccoli erbij en roerbak groente en aardappels op lager vuur samen gaar in 15 minuten. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.