stomen

Slasoep met chorizo en tortillachips

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Was de sla en snijd de krop in grove stukken.
Snipper de ui.
Snijd het wit van de prei in smalle ringen.
Vul de bouillon in een maatbeker tot 1 liter aan met water.
Halveer de paprika, verwijder steel en zaadlijsten. Snipper het vruchtvlees van de paprika.
Snijd de chorizo in 1/2 cm dikke plakjes en snijd de plakjes in blokjes.

Bereiding:
Verhit in een braadpan de olie. Fruit hierin de uisnippers en de preiringen. Schep de sla erbij en roerbak 3 minuten. Roer de bloem erbij en bak het geheel 1 minuut. Schenk in delen van 11/2 dl de helft van de bouillon erbij en roer het mengsel steeds glad. Pureer soep met behulp van een staafmixer of groentezeef (passevite).

Roer de rest van de bouillon erbij en breng de soep aan de kook.

Voeg de paprika, chorizo en maïs toe en kook de soep nog een paar minuten door. Roer de crème fraîche erdoor. Breng de soep op smaak met zout en peper.

Serveer de slasoep in wijde soepkommen bestrooid met tortillachips. Geef de rest van de chips apart erbij.