stomen

Slapakketjes in runderbouillon met knapperige ciabatta

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Snipper de ui zeer fijn.
Snijd de bleekselderij in smalle lange repen en snijd de repen in kleine stukjes.
Snijd of hak de kipfiletreepjes klein.
Snijd de dikke nerf uit de slabladeren.
Verwarm de oven voor op 225°C.

Bereiding:
Verhit in een kleine braadpan de olie. Fruit hierin de ui, bleekselderij en gerookte kipfilet 3 minuten. Laat het gefruite mengsel wat afkoelen. Schep het mengsel in een kom om met ricotta, 2 eetlepels Parmezaanse kaas, zout en peper naar smaak en de eierdooier.

Leg de slabladeren met de nerfkant naar boven. Verdeel het mengsel over de slabladeren en vorm het mengsel tot bergjes, vouw de zijkanten van de slabladeren er over heen en rol ze op. Leg ze met de sluitnaad naar beneden en dicht tegen elkaar aan in de braadpan. Schenk de fond erbij, voeg het bouillontablet toe. Breng de fond aan de kook en kook de pakketjes zachtjes 15 minuten.

Snijd het ciabatta bovenop om 2-3 cm in. Bestrijk het met olijfolie (en eventueel wat knoflook uit de pers). Bak het ciabatta in de voorverwarmde oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Serveer de soep met de rest van de Parmezaanse kaas en het knapperige brood.