stomen

Shoarma van aardappels, kapucijners en lamsvlees

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Verse kapucijners koopt u in de peul. Reken voor een groentebijgerecht op 500 gram (jonge) kapucijnerpeulen per persoon. Dop de paarse peulen vlak voor het koken: duw de bolle kant in, druk de middennaad open en duw met de duim de ‘zaden’ (want dat zijn het eigenlijk) uit de peul. Na het doppen levert dat 150-200 gram verse kapucijners op. Kook de jonge kapucijners in ruim kokend water gaar in 8-10 minuten.

Voorbereiding:
Halveer de ui overlangs, snijd de helften in smalle partjes, duw de laagjes los.
Halveer de paprika, verwijder steel en zaadlijsten, snipper het vruchtvlees.
Snijd het stukje komkommer in 3 mm dikke plakjes, snijd de plakjes in reepjes.
Snijd het korianderblad fijn.

Bereiding:
Verhit een wok droog voor. Schenk de olie langs de rand in de wok. Roerbak het shoarmavlees op hoog vuur goudbruin in 3 minuten. Schep de uipartjes erbij en roerbak 2 minuten. Schep dit uit de pan. Zet de wok terug op hoog vuur. Schenk wat olie erbij. Schep de aardappelblokjes, kapucijners en paprikasnippers in de wok en roerbak 15 minuten, tot de aardappels en kapucijners gaar zijn. Schep het vlees met de uien terug in de wok en roerbak op hoog vuur nog 2 minuten, zodat alles door en door warm is. Strooi van het vuur af het koriandergroen er over.