stomen

Schotse kippensoep met prei

Receptinformatie

Hoofdgerecht

Week de pruimen minimaal 8 uur van tevoren in ruim water. Zet de kip op met zoveel water dat deze royaal onderstaat. Voeg het spek, het zout, de peper, de laurierblaadjes en de tijm toe. Breng alles aan de kook. Maak de schoon en snijd deze in ringen. Houd 2 dunne preien achter. Doe de preiringen in de soep. Laat de soep circa 3 uur zachtjes trekken. Neem de kip uit de soep en zeef de bouillon. Haal het vlees van de kip en snijd dit in stukjes. Doe het kippevlees en de spekjes terug in de bouillon. Snij de achtergehouden preien in heel dunne ringen. Voeg deze samen met de ontpitte en kleiner gesneden geweekte pruimen toe aan de soep. Laat de soep nog 10 minuten zachtjes doorkoken

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge