Schotse kippensoep met prei
Receptinformatie
Week de pruimen minimaal 8 uur van tevoren in ruim water. Zet de kip op met zoveel water dat deze royaal onderstaat. Voeg het spek, het zout, de peper, de laurierblaadjes en de tijm toe. Breng alles aan de kook. Maak de schoon en snijd deze in ringen. Houd 2 dunne preien achter. Doe de preiringen in de soep. Laat de soep circa 3 uur zachtjes trekken. Neem de kip uit de soep en zeef de bouillon. Haal het vlees van de kip en snijd dit in stukjes. Doe het kippevlees en de spekjes terug in de bouillon. Snij de achtergehouden preien in heel dunne ringen. Voeg deze samen met de ontpitte en kleiner gesneden geweekte pruimen toe aan de soep. Laat de soep nog 10 minuten zachtjes doorkoken

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.