stomen

Schoteltje van rode bieten en vis in dilleroom onder croissantdeeg

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Wrijf de schil van de gekookte bieten en snijd de bieten in blokjes van 1 bij 1 cm of ietsje groter.
Snijd de heilbotfilet in reepjes.
Knip het dillegroen fijn.

Bereiding:
Schep de aardappelblokjes in een magnetronbestendige ovenschaal, voeg 3 eetlepels water toe, dek de schaal af en gaar de aardappelblokjes in 3 minuten op volvermogen.

Neem de schaal uit de magnetron. Schakel de ovenfunctie in op 225°C.

Meng de stukjes visfilet met de stukjes gerookte heilbot, de bietenblokjes, room en dillegroen en schep dit bij de aardappelblokjes in de ovenschaal. Strooi er wat zout en peper over.

Haal het croissantdeeg uit de verpakking, rol het deeg af en snijd 3-4 stukjes af, zoveel, dat het deeg de ovenschaal kan bedekken. Kneed de naadjes tussen de plakjes dicht. Kwast de rand van de ovenschaal in met losgeklopt ei. Leg het deeg erover en druk het goed vast op de rand. Kwast het deeg bovenop in met losgeklopt ei. Knip hier en daar een gaatje in het deeg, zodat stoom kan ontsnappen. Zet de schotel in de voorverwarmde combimagnetron. Houd de temperatuur aan, schakel de magnetron in op 350 Watt en bak het deeg goudbruin en de inhoud warm en gaar in 12 minuten.