stomen

Schoteltje van bloemkool, courgette en vis met notenrijst

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Snijd de bloemkoolroosjes kleiner.
Snijd de courgette in plakjes en halveer ze.
Schil de sinaasappel dik, zodat ook het witte gedeelte wordt verwijderd. Snijd de partjes uit de vliesjes, vang daarbij het vrijkomende sinaasappelsap op.

Verhit de ovenfunctie van de combimagnetron voor op 175°C. Wrijf een magnetronbestendige ovenschaal in met het opengesneden knoflookteentje en de boter.

Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.

Bereiding:
Strooi de notenrijst in een kookpan. Schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de notenrijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst in een zeef uitlekken.

Meng bloemkool, broccoli, sinaasappel en vis en voeg wat zout en peper naar smaak toe. Schep het mengsel in de ingevette schaal. Roer de yoghurt los met het opgevangen sinaasappelsap en het kerriepoeder en schenk het uit over het groente-vismengsel in de schaal.

Zet de schaal in de voorverwarmde combimagnetron. Houd de oventemperatuur aan. Schakel de magnetronfunctie in op 550 Watt. Laat het gerecht in 10-12 minuten gaar worden.

Serveer de notenrijst bij de visschotel.