stomen

Schoteltje van aardappels, sperziebonen en zalm

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiden:
Verwarm de ovenfunctie van de combimagnetron voor op 200°C. Vet een hoge magnetronbestendige souffléschaal of ovenschaal in.
Snijd de ui in smalle schijven, duw de ringen los.
Knip het dillegroen fijn.

Bereiding:
Verdeel een derde van de aardappelplakjes over de bodem van de ingevette schaal en bestrooi ze met wat peper. Verdeel de helft van de zalm erover en bestrooi ze met de helft van het dillegroen. Verdeel de helft van de uienringen erover. Verdeel de helft van de sperziebonen erover en maal er wat zout en nootmuskaat over. Leg hierop weer aardappelplakjes en herhaal de lagen. Dek het geheel af met de rest van de aardappels.

Klop de eieren los met room, melk, mosterd en zout, peper en nootmuskaat naar smaak en schenk het over de inhoud van de schaal. Strooi het paneermeel bovenop.

Schuif de schaal in de voorverwarmde combimagnetron. Houd de ingestelde oventemperatuur aan. Stel de magnetron in op 350 Watt. Schakel het apparaat 15 minuten in, zodat het gerecht gaar wordt en een mooi goudbruin korstje krijgt.