stomen

Schorseneren beignets

Receptinformatie

Meer dan 60 min

Maak eerst het beignet beslag. Splits de eieren. Zeef de bloem met het zout, roer eidooiers en olie erdoor. Voeg al roerende het spuitwater toe tot een glad beslag ontstaat. Laat dit afgedekt 1 uur rusten. Maak ondertussen de schorseneren schoon, snijd ze in stukjes van 3 cm en kook ze in water met wat azijn 15 minuten voor. Maak in die tijd de kaassaus van de boter, bloem, melk en geraspte kaas. Voeg zout en peper toe. Voeg de uitgelekte schorseneren bij de saus, zodat ze rondom goed bedekt zijn. Verhit het frituurvet tot 175C. Klop de eiwitten stijf. Spatel deze voorzichtig door het beignet beslag, laat even uitdruipen en bak ze goudbruin en knapperig in het hete frituurvet. Zo dat ze vrij kunnen drijven. Serveer warm, met een schijfje ciroen erbij.