Schorseneren beignets
Receptinformatie
Maak eerst het beignet beslag. Splits de eieren. Zeef de bloem met het zout, roer eidooiers en olie erdoor. Voeg al roerende het spuitwater toe tot een glad beslag ontstaat. Laat dit afgedekt 1 uur rusten. Maak ondertussen de schorseneren schoon, snijd ze in stukjes van 3 cm en kook ze in water met wat azijn 15 minuten voor. Maak in die tijd de kaassaus van de boter, bloem, melk en geraspte kaas. Voeg zout en peper toe. Voeg de uitgelekte schorseneren bij de saus, zodat ze rondom goed bedekt zijn. Verhit het frituurvet tot 175C. Klop de eiwitten stijf. Spatel deze voorzichtig door het beignet beslag, laat even uitdruipen en bak ze goudbruin en knapperig in het hete frituurvet. Zo dat ze vrij kunnen drijven. Serveer warm, met een schijfje ciroen erbij.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.