stomen

Scholrolletjes met kruidenkaas en prei, met stokbrood

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Snijd de preien in van 4-5 cm lengte. Zoek de 6 mooiste uit en spoel ze schoon onder stromend water. Snijd de rest in rechte reepjes en spoel ze schoon in een vergiet.
Snijd het peterseliegroen fijn.
Pluk het kervelgroen af.
Knip de bieslook in kleine stukjes.

Bereiding:
Klop, tussen huishoudfolie, de scholfilets wat dunner. Bestrooi ze aan beide kanten met zout en peper en besprenkel ze met citroensap.

Leg de stukjes prei in magnetronschaal, besprenkel ze met 1 eetlepel water, dek de schaal af en zet deze in de magnetron. Schakel de magnetron 4 minuten in op volvermogen.

Vermeng de roomkaas met de verse kruiden en zout en peper naar smaak. Leg de scholfilets met de gladde kant op het werkvlak. Verdeel het roomkaasmengsel over de filets en strijk het glad, laat aan een smalle kant een randje van 2 cm vrij. Leg op elk visfiletje een gaar stukje prei. Rol de scholfilets om de vulling op, richting het vrijgehouden randje. Steek de rolletjes vast met een cocktailprikker.

Schep de preireepjes in de magnetronschaal. Leg de scholrolletjes er op. Schenk de wijn er over. Dek de magnetronschaal af en zet deze in de magnetron. Schakel de magnetron 7-8 minuten in op driekwart vermogen (550 Watt). Giet het kookvocht in een maatkan, r oer het kookvocht door de whiskysaus en warm de saus 1/2 minuut op volvermogen. Leg de scholrolletjes op een serveerschaal. Roer de preireepjes door de saus en schep deze over de scholrolletjes.

Serveer het stokbrood er bij.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge