stomen

Scholfilets op een bedje van postelein en prei

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Warm de ovengrill voor.
Snijd de bacon in smalle reepjes.
Haal de preibladeren los, snijd ze in stukjes van 1 cm.
Zoek de postelein uit. Snijd het grootste deel van de stelen er af.
Haal de topjes uit de takjes munt. Snijd de rest van het muntblad fijn.
Snijd de peterselie fijn.

Bereiding:
Zet de aardappels op met 1/4 l water, dek de pan af en breng het water snel aan de kook. Temper het vuur en kook de aardappels verder gaar in 15 minuten.

Smelt de helft van de boter en bak hierin de baconreepjes zachtjes uit in 3 minuten. Schep de prei en postelein erbij en smoor de groente 5 minuten. Meng de munt en wat zout en peper naar smaak erdoor. Schep de groente in een ovenschaal of in twee eenpersoonsschaaltjes. Leg de scholfilets er op.

Breng de visfond met de sherry aan de kook en kook het tot 1 dl in. Klop de rest van de boter erdoor, zodat het smelt. Schep de saus op de scholfilets.

Schuif de ovenschaal op het rooster 12-15 cm onder de voorverwarmde grill. Rooster de scholfilets in 2 minuten gaar. Garneer de schotel met de munttopjes.

Giet de aardappels af en schud ze om met de peterselie.

Serveer de scholfilets op het groentebedje met de gekookte aardappels.