stomen

Schnitzels met notenkorst met spinazie en maïs

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Halveer de ui, snijd de helften in dunne partjes en duw ze los.
Halveer de paprika, verwijder steel en zaadlijsten, snipper het vruchtvlees.
Meng de bloem met de kruidenmix en gemalen amandelen in een plastic zakje.
Halveer de schnitzels.

Bereiding:
Doe de varkensschnitzels in het zakje met gekruide bloem, sluit de zak en schud ze om, zodat de schnitzels gelijkmatig met het bloemmengsel bedekt zijn.

Verhit 2 eetlepel olie in een kleine wok en roerbak op halfhoog vuur de uipartjes en paprikasnippers 2 minuten. Zet het vuur hoog en voeg de spinazie toe. Roerbak de spinazie 3 minuten. Temper het vuur. Schenk het kookwater van de maïs af, roer de maïskorrels bij de spinazie en warm de groente nog 2-3 minuten door.

Verhit in een koekenpan de rest van de olie en bak hierin, op halfhoog vuur de varkensschnitzels aan beide kanten 4 minuten, zodat ze goudbruin kleuren en net gaar worden.

Verdeel de spinazie over twee borden, leg op elk een schnitzel.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!