stomen

Sambal Oelek

Receptinformatie

20-30 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Was de pepers en ontdoe ze van de steeltjes. Snijd ze in stukken. (Draag huishoudhandschoenen bij dit werkje.) De sambal wordt minder scherp als u de pitten en de zaadlijsten verwijdert. Doe de in stukken gesneden pepers met het zout in de keukenmachine en laat de motor zolang draaien totdat alles goed fijn is (voor een grove sambal korter) of wrijf de massa fijn in een vijzel. Doe de gepureerde pepers over in een pan (of magnetronschaal) en voeg 1 à 2 eetlepels water toe, de exacte hoeveelheid is sterk afhankelijk van de hoeveelheid vocht die de pepers loslaten. De massa mag niet te nat zijn. Breng de massa al roerende aan de kook en kook tot de pepers zacht zijn. (Of in de magnetron, onafgedekt, 2 minuten, circa 750 Watt. Schap tussentijds tweemaal om) Schep de sambal direct in een heel goed schoongemaakte pot, sluit die af met vershoudfolie en een schroefdeksel en zet deze circa 10 minuten omgekeerd op een doek. Deze sambal is circa 6 maanden houdbaar.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!