Sambal goreng van snijbonen met tofu en rijst
Receptinformatie
Snipper de ui. Hak de knoflooktenen fijn.
Halveer het pepertje, verwijder steel en zaadlijsten, snipper het vruchtvlees.
Snijd de tofu in blokjes.
Bereiding:Strooi de rijst in een kookpan. Schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de olie in een kleine wok of braadpan. Fruit hierin de uisnippers goudbruin. Voeg de knoflook en pepersnippers toe en roerbak 2 minuten. Schep de tofublokjes erbij en roerbak 2 minuten. Voeg trassi, assem en sambal naar smaak toe en warm het goed door. Schep de snijbonen en de tomaatstukjes met vocht erbij en breng het geheel aan de kook. Voeg eventueel wat kookwater van de rijst toe als het te droog is. Dek de wok af en stoof de snijbonen gaar in 15 minuten. Voeg na 10 minuten de santen toe, zodat deze oplost. Laat het gerecht dan niet meer koken, maar warm het goed door.
Breng de sambal goreng snijbonen op smaak met wat zout en peper. Serveer de rijst apart erbij.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.