stomen

Sambal goreng van snijbonen met tofu en rijst

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken
Voorbereiding:Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.

Snipper de ui. Hak de knoflooktenen fijn.

Halveer het pepertje, verwijder steel en zaadlijsten, snipper het vruchtvlees.

Snijd de tofu in blokjes.

 

Bereiding:Strooi de rijst in een kookpan. Schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

 

Verhit de olie in een kleine wok of braadpan. Fruit hierin de uisnippers goudbruin. Voeg de knoflook en pepersnippers toe en roerbak 2 minuten. Schep de tofublokjes erbij en roerbak 2 minuten. Voeg trassi, assem en sambal naar smaak toe en warm het goed door. Schep de snijbonen en de tomaatstukjes met vocht erbij en breng het geheel aan de kook. Voeg eventueel wat kookwater van de rijst toe als het te droog is. Dek de wok af en stoof de snijbonen gaar in 15 minuten. Voeg na 10 minuten de santen toe, zodat deze oplost. Laat het gerecht dan niet meer koken, maar warm het goed door.

 

Breng de sambal goreng snijbonen op smaak met wat zout en peper. Serveer de rijst apart erbij.