stomen

Saltimbocca

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Kalfsschnitzels met ham en salie is een klassieker uit de Italiaanse keuken. Een echt feestgerechtje wat met weinig moeite gemaakt wordt: neem voor 4 personen 8 kalfsschnitzels van 70-80 gram per stuk. Bestrooi ze met wat peper. Leg op elke schnitzel 2 salieblaadjes. Dek de schnitzels af met een passend gesneden plakje rauwe ham (vleeswaar) en steek er een cocktailprikker door. Bak de schnitzels in hete boter eerst aan de hamkant 2 minuten en daarna aan de vleeskant 3 minuten. Neem de saltimbocca uit de pan (en houd ze warm in een oven van 150 °C). Blus de aanbaksels af met wat droge witte wijn en lepel de saus over de schnitzels. Lekker met Italiaanse groente als broccoli of courgette en gekookte aardappeltjes.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge