stomen

Salade van witlof met avocado, makreel en croutons

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiden:
Haal de witlofblaadjes los. Laat de kleine blaadjes heel, snijd de grotere in stukken. Halveer de avocado, verwijder de pit. Neem de vruchthelften uit de schil. Snijd het vruchtvlees in boogjes, schep ze om met limoensap. Halveer de ui en snijd de helften in flinterdunne halve ringen. Duw de laagjes los. Snijd de pistoletjes in vieren, snijd de punten in stukjes. Haal het visvlees van de makreel los.

Bereiden:
Verhit in een wok de olie en de hele knoflookteentjes op halfhoog vuur 4 minuten. Verwijder de knoflookteentjes. Bak de broodblokjes in de knoflookolie goudbruin. Schep ze op keukenpapier.

Meng in een schaal de witlof, avocado en ui. Verdeel het visvlees over de salade, sprenkel de dressing er over en bestrooi de salade met de croutons.