stomen

Salade van volkorenmacaroni met Chinese kool en tofu

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.

Snijd het blok tofu in ¾ cm dikke plakken, snijd de plakken in 2 cm brede repen en snijd de repen vervolgens tot driehoekjes.

Halveer de Chinese kool en haal de binnenste kleine bladeren los. Laat deze heel. Snijd de rest in 1 cm brede repen.

Pluk de blaadjes koriander af en snijd ze eventueel wat kleiner.

Bereiding:
Strooi de volkorenmacaroni in een kookpan, schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Voeg desgewenst 1 theelepel zout toe en kook de macaroni in 12-14 minuten macaroni. Stort de pasta in een vergiet en spoel het koud onder stromend koud water.

Meng in een kom macaroni, tofu, kool en worteljulienne.

Pers in een kommetje de knoflookteen uit en roer het citroensap, de teriyakisaus en de olie er door. Klop er een gladde dressing van. Schep de dressing door de salade en strooi het koriandergroen er over.