stomen

Salade van stoofpeertjes met gerookte kip

Receptinformatie

Hoofdgerecht
Meer dan 60 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Schil de peertjes en verwijder klokhuizen. Breng de wijn met het bessensap, de pijpkaneel, het vanillestokje, de citroenschil en de suiker aan de kook. Leg de peren erin en laat ze zachtjes gaar en rood koken in 3-4 uur. Neem de peertjes met een schuimspaan uit de pan, verwijder de pijpkaneel, het vanillestokje en de citroenschil en bindt het kookvocht enigszins met aangemengd aardappelmeel. Bekleedt vier bordjes met gewassen en gedroogde lollo rosso. Bestrijk de sla met een kwastje met een vinaigrette van azijn, olie, mosterd, honing, zout en peper. Rangschik de in plakken gesneden, gerookte kipfilet op de sla en leg er per persoon een in tweeën gesneden stoofpeertje bij (bewaar de overige peertjes voor een toetje of bij vlees, kip of wild). Garneer met fijngeknipt bieslook.