stomen

Salade van spitskool met sushirijst, omelet en surimi

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Snijd of schaaf het stuk spitskool in zo dun mogelijke repen.
Snijd de lente-uitjes of stoneleeks in dunne schuine ringen.
Knip de velletjes nori in luciferlange reepjes.
Was de rijst grondig in een zeef onder koud water, tot het waswater helder is.

Bereiding:
Strooi de rijst in een kleine kookpan. Schenk er 1/4 liter water, roer om en breng het water aan de kook. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat de rijst 10 minuten rusten. Los de poedersuiker al roerend op in de rijstazijn. Schep de rijst in een wijde (houten) kom. Sprenkel de rijstazijn over de rijst en spatel dit er door. Spatel de rijst om, tot deze is afgekoeld. Verdeel de rijst over twee kommetjes.

Klop de eieren los met 1 theelepel sojasaus en bak hiervan in een vlakke koekenpan in de olie een omelet. Rol de omelet op en snijd de omelet in plakjes.

Meng spitskool, lente-uitjes en worteljulienne.

Verdeel wat groente over de sushirijst in de kommetjes en schik de omeletplakjes en stukjes surimi er op. Strooi de reepjes nori er over.

Geef de rest van de salade apart erbij. Zet de sojasaus op tafel.