stomen

Salade van roergebakken gele oesterzwam en pijnboompitten

Receptinformatie

Lunchgerecht
20-30 min

Extra: keukenpapier (of een borsteltje)

1. Maak de paddenstoelen met keukenpapier (of een borsteltje) schoon. Snijd indien nodig een klein stukje van de onderzijde. Laat de kleine paddenstoelen heel en halveer de grote paddenstoelen. Pel en snipper het sjalotje fijn.
2. Roer in een kom 3 eetlepels olie met azijn, mosterd, honing, zout en peper tot een dressing.
3. Rooster in een droge koekenpan met anti-aanbaklaag de pijnboompitten goudbruin en schep ze uit de pan. Snijd elke plak Parmaham in 3 stukken. Bak de plakken parmaham in de koekenpan goudbruin en knapperig en laat ze op keukenpapier uitlekken. Verhit de overige olie in de koekenpan, bak hierin de paddenstoelen ca. 30 seconden en breng ze op smaak met zout en peper.
4. Schep in een kom de gemengde sla met het sjalotje en dressing door elkaar en verdeel de sla over 2 borden. Schep de paddenstoelen en de Parmaham op de sla en garneer de salade met pijnboompitten. Lekker met sneetjes stokbrood.